De 48-jarige Ahmed H. moest afgelopen week voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verschijnen nadat hij een security-agent van warenhuis Aldi aanviel met een wielsleutel. Het zou tot een discussie zijn gekomen omdat Ahmed geen winkelkar wilde nemen, wat nochtans verplicht is vanwege de coronacrisis. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen

Om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden van elkaar in de supermarkt is het verplicht om een winkelkar te gebruiken in de winkel. Een veiligheidsagent van warenhuis Aldi wees Ahmed H. daarop toen die zonder winkelkar de winkel wilde binnengaan, maar dat was niet naar de zin van de man. 

Wielsleutel

“De beveiligingsagent maande hem aan een winkelkar te nemen vooraleer hij binnen ging, maar dat wou hij niet, waarna de discussie volledig uit de hand liep”, zo schetste het openbaar ministerie de situatie in de rechtbank. “De man liep op een bepaald moment terug naar zijn auto en nam er een wielsleutel uit. Daarna stapte hij op de agent af en dreigde ermee. Het kwam tot een gevecht waarbij de beklaagde uiteindelijk in bedwang kon worden gehouden tot de politie er was. Een andere beveiligingsagent die toevallig ook in de Aldi was om te winkelen snelde zijn collega te hulp om de beklaagde in bedwang te houden.”

Ahmed H. ontkent de feiten en beweert dat hij het slachtoffer is die bijzonder hard werd aangepakt door de veiligheidsagent. “Hij is MS-patiënt en bevindt zich dus in de risicogroep”, aldus zijn advocaat. “Hij houdt zich strikt aan de regels. Hij wilde enkel houtskool kopen en dacht dus dat hij geen winkelkar nodig had. De week ervoor was een mandje ook goed. De winkelkarren werden trouwens niet eens ontsmet, het ging er erg amateuristisch aan toe. Hij is degene die in elkaar werd geslagen.” 

Volgens het openbaar ministerie komt het verhaal van Ahmed echter niet overeen met de videobeelden die een ooggetuige maakte van de feiten. Zij vragen een celstraf van 6 maanden voor Ahmed H., zelf vraagt hij de vrijspraak. 

Vonnis op 22 juni.