In de Afghaanse hoofdstad Kaboel hebben terroristen dinsdag een kraamkliniek aangevallen. Bij de daaropvolgende schietpartij vielen 24 doden, waaronder twee pasgeborenen.

De gewapende mannen vielen dinsdagmorgen een kraamkliniek in het westen van de Afghaanse hoofdstad Kaboel binnen. Daarop ontstond een urenlange schietpartij met de politie. Bij het geweld vielen 24 doden, waaronder twee pasgeborenen, hun moeders en een aantal verpleegsters. Meer dan 80 vrouwen en kinderen werden uit het ziekenhuis geëvacueerd.

(Lees verder onder de tweet.)

Dubbele aanslag

Op dezelfde dag blies een terrorist zichzelf op tijdens een begrafenis in de oostelijke provincie Nangarhar. Daarbij vielen 24 doden en 68 gewonden. De Taliban ontkennen iets te maken te hebben met beide aanslagen. De kraamkliniek ligt in de wijk Dashti Barchi, waar veel sjiieten wonen. Dit doet vermoeden dat Islamitische Staat of een aftakking van de groepering achter de aanvallen zit.

De aanvallen dreigen de vredesbesprekingen tussen de Taliban en de Afghaanse regering verder te bemoeilijken. De Afghaanse president Ashraf Ghani roept op om opnieuw in het offensief te gaan.