Het is geen geheim dat Marc Van Ranst voorheen al sympathieën heeft getoond voor de extreemlinkse PVDA. Sinds vandaag prijkt hij ook op een affiche van die partij.

De partij richt naar aanleiding van 1 mei een online “Heldenshow” in. Naast van Ranst zijn de “helden” op de affiche PVDA-lijsttrekster Natalie Eggermont, PVDA-leider Peter Mertens, PVDA-fractieleider Raoul Hedebouw en enkele dokters afgevaardigd door het marxistische regime van Cuba.

Chinese communisten

Het is opvallend dat Van Ranst, die op dit moment een verantwoordelijke positie bekleedt bij het overheidsbeleid inzake de coronacrisis, onder andere in de expertengroep van de regering, zich leent voor partijpolitieke activiteiten.

De PVDA is een partij die goede contacten onderhoudt met de gelijkgezinden van de Communistische Partij van China. Nog in 2018 waren ze samen aanwezig op de Internationale Meeting van Communistische partijen in Athene. Vele commentatoren en experten zijn van mening dat de China een zware verantwoordelijkheid draagt voor de huidige wereldcrisis, omdat het land lang de ernst van het coronavirus heeft pogen geheim te houden.