Op verschillende plekken op Twitter duikt onderstaande video plots op. Het toont een groep allochtonen die vechten op straat. Volgens de tweets zou het afgelopen weekend gebeurd zijn in Berlijn. Waar precies is onduidelijk. Daarnaast is afgelopen weekend ook een coronacontrole in Frankfurt uit de hand gelopen. De politie werd in een hinderlaag gelokt. Daar vielen twintig mannen hen aan. 

Vechtpartij in Berlijn

Op Twitter wordt beweerd dat de video zich afspeelt in Berlijn. Het toont een vechtpartij tussen meerdere mensen. Ze slaan op elkaar met stokken en gooien mensen tegen de auto’s. Op het einde wordt iemand uitgemaakt voor “sharmoeta”, wat een Arabisch scheldwoord is tegenover vrouwen. Wat de aanleiding was van dit gevecht, is niet gekend.

(lees verder onder de tweet)

Coronacontrole loopt uit de hand in Frankfurt 

Een coronacontrole liep in Frankfurt volledig uit de hand. De politie reed naar Frankfurt-Griesheim omdat een groep mannen hevig aan het discussiëren waren. Daarnaast schond de groep mannen de coronamaatregelen. Toen het eerste patrouilleteam uit de auto wilde stappen, smeten de mannen de zijraam meteen in met een grote steen.

Hinderlaag

Enkele mannen liepen daarna weg. Een tweede patrouillewagen vertrok daarom ook. Die werd plots belaagd door 20 man. Ze waren bewapend met stenen en houten en ijzeren staven. De politie wilde zich aanvankelijk terugtrekken, maar toen de mannen gingen lopen, zette de patrouillewagen de achtervolging in. De vluchtende mannen lokten de wagen echter in een hinderlaag en wierpen een gewichtsplaat van vijf kilo naar de agenten. De wagen werd hierbij niet geraakt en niemand raakte gewond.

Grote zoekactie in Frankfurt 

Als reactie op die aanval, stuurde de politie meerdere agenten op pad. Ook een politiehelikopter vloog uit. Zes verdachten konden worden opgepakt. Ze zaten allemaal samen in een appartement, wat weer de coronamaatregelen niet respecteren is. De jongeren waren allemaal tussen de 23 en 31 jaar.

Meerdere wapens gevonden

Bovendien werden meerdere verboden voorwerpen verzameld. De politie nam verschillende bewijsmaterialen in beslag, waaronder vuurwapens, katana’s, nunchucks, dolken en boksbeugels. Daarnaast werden verschillende messen, vuurwerk en mobiele telefoons in beslag genomen.

Verdachten opnieuw vrijgelaten

De zes verdachten zijn inmiddels opnieuw vrijgelaten. De politie heeft een strafrechtelijke procedure opgestart voor de aanval tegen de politie, het proberen van gevaarlijke lichamelijke letsels te veroorzaken, een ernstige inbreuk op de openbare vrede en materiële schade aan de gemeenschap.

Veel geweld tegen de politie, weinig respect voor de maatregelen

Het geweld tegen de politie en het weinige respect voor de coronamaatregelen is niet iets wat enkel in Duitsland gebeurd. Ook in België is dit een plaag. Zo waren er afgelopen weekend nog rellen in Anderlecht, waar allochtone relschoppers zelfs met een gestolen politiewapen rondschoten. Ze staken ook meerdere wagens in brand. In Kortrijk daagden drie allochtone jongeren de politie ook uit afgelopen weekend. Ze gedroegen zich bijzonder agressief tegenover de agenten.