Een 23-jarige man uit Molenbeek is voor de rechter moeten verschijnen nadat hij meermaals de coronarichtlijnen heeft overtreden. Maar liefst vijf keer werd hij betrapt door de politie. Het parket van Brussel eist een werkstraf, schrijven BRUZZ en Belga vrijdag.

De man, A.S., liep op amper één week tijd al vier keer tegen de lamp. De politie gaf hem telkens een waarschuwing voor het niet naleven van de coronaregels. Toen de politie hem een vijfde keer betrapte, liep de man door Molenbeek in het gezelschap van iemand die niet tot zijn gezin behoort zonder de nodige afstand te respecteren. De man zou zich die laatste keer ook agressief hebben opgesteld tegenover de agenten. Hij zou omstaanders hebben proberen op te jutten tegen de politie, die hem uiteindelijk toch wist te arresteren.

Werkstraf

Aan de twintiger valt de twijfelachtige eer te beurt om als eerste voor de rechter te moeten verschijnen wegens het overtreden van de coronaregels. Het parket van Brussel vorderde een werkstraf tegen de man. “Het overgrote deel van de bevolking doet een enorme inspanning en blijft binnen, met een werkstraf kan hij nu iets terugdoen voor de maatschappij”, stelde het openbaar ministerie.

De man erkent dat hij de coronaregels niet naleefde, maar betwist de agressie tegenover de politie. Wel gaat hij akkoord met het uitvoeren van een werkstraf. De rechtbank doet uitspraak op 24 april.