In het zuidoosten van Frankrijk heeft een Soedanese asielzoeker vanmiddag verschillende mensen neergestoken met een mes. Dat meldt het Franse Le Monde. De dader riep daarbij “Allahu akbar”. Bij de terroristische aanslag vielen twee dodelijke slachtoffers en een aantal gewonden. 

De terreuraanslag gebeurde omstreeks 11u in de Franse gemeente Romans-sur-Isère, nabij de stad Lyon. Op dat moment stonden bij een lokale bakker en tabakswinkel een aantal mensen buiten aan te schuiven vanwege de coronamaatregelen. 

“Allahu akbar”

Een man van buitenlandse origine stapte met een groot mes op de wachtende mensen af en begon willekeurige mensen neer te steken. Hij riep volgens verschillende ooggetuigen “Allahu akbar”. De politie kwam snel massaal ter plaatse en slaagde erin de man op te pakken. Het zou gaan om een Soedanese asielzoeker die in de buurt woont.

De slachtoffers werden met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, maar voor twee van hen kwam alle hulp te laat. Drie van de gewonden zouden er erg aan toe zijn en verkeren nog in levensgevaar.