De federale politie heeft dinsdag zes Roemenen gearresteerd op verdenking van het plegen van zware diefstallen in het Antwerpse. Bij twee huiszoekingen werden gestolen goederen teruggevonden. “Er kon een vrij grote buit worden gerecupereerd en ook het voertuig van de verdachten werd door de politie in beslag genomen”, meldt het parket van Antwerpen in een persbericht.

“Door de coronamaatregelen valt een sterke terugval van het aantal inbraken op, maar toch blijven rondtrekkende dadergroepen actief in ons land”, meldt het Antwerpse parket. Maandag voerde de federale gerechtelijke politie twee huiszoekingen uit in Antwerpen en Borgerhout in het kader van een onderzoek naar zware diefstallen en inbraken in woningen. Op beide plaatsen werden gestolen goederen teruggevonden. Het gaat vooral om fietsen, werkmateriaal, servies, bestek en andere waardevolle zaken. Een groot deel van de buit kon gerecupereerd worden.

Coronacontrole 

De politie kwam de bende op het spoor na een verkeerscontrole in het kader van de coronamaatregelen. “De auto is ingeschreven op naam van een Georgiër die in Frankrijk woont, maar aan boord bevonden zich twee Roemenen die op het eerste zicht geen verblijfplaats in Antwerpen hadden”, verduidelijkt het parket. De bewuste wagen werd gespot in de ruime omgeving van de havenstad en kon in verband gebracht worden met verschillende inbraken.

De politie arresteerde zes Roemenen op verdenking van het plegen van zware diefstallen. Onder hen drie vrouwen en drie mannen. “Vier van hen worden vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. Het gaat om twee vrouwen van 30 en 31 en twee mannen van 32 en 37 jaar”, stelt het Antwerpse parket nog die nu slachtoffers van de inbraken en diefstallen tracht te identificeren.