De Antwerpse rapper Para Turk is vorige week ontsnapt nadat hij werd opgepakt door de politie in Wilrijk. “De verdachte is sindsdien spoorloos. Hij wordt door onze diensten actief opgespoord”, stelt de politie aan HLN. Para Turk heeft een uitgebreid crimineel verleiden met onder meer seksuele uitbuiting van minderjarigen en mishandeling. 

Vorige week dinsdag werd Ibrahim ‘Para Turk’ door de Antwerpse politie gearresteerd toen hij met een groep vrienden een videoclip aan het opnemen was. De politie trad op omdat ze daarmee de coronaregels aan het overtreden waren, maar dat was niet naar de zin van de rapper. Hij begon de politie uit te dagen en bij een verdere controle bleek dat hij ook zijn voorwaarden van een vorige veroordeling aan het overtreden was. 

“Hij had cannabis op zak en schond op die manier zijn voorwaarden”, zo bevestigt Wouter Bruyns van de Antwerpse lokale politie aan HLN. Para Turk werd vervolgens opgepakt, maar al in de politiecombi slaagde hij erin om te ontsnappen. Niet veel later werd hij echter opnieuw opgepakt en naar het politiekantoor gebracht. Maar daar bleef het niet bij. 

Para Turk zei dat hij pijn had aan zijn enkel en vroeg om naar het ziekenhuis gebracht te worden. In het ziekenhuis slaagde de rapper er opnieuw in om van de aanwezige politie te ontsnappen. Er werd een zoekactie opgezet, maar die leverde niets op. “De verdachte is sindsdien spoorloos. Hij wordt door onze diensten actief opgespoord”, aldus politiewoordvoerder Bruyns.

Uitgebreid crimineel verleden

De rapper is geen onbekende voor politie en gerecht, wel integendeel. Enkele jaren geleden werd hij veroordeeld voor de seksuele uitbuiting van een 15-jarig meisje. Hij zette het meisje op sekssites en bracht haar, vaak gedrogeerd, naar klanten. Haar inkomsten moest ze afstaan. Toen het meisje probeerde te vluchten, achtervolgde Para Turk haar en schoot hij met een alarmpistool.

Daarna kwam Para Turk nog enkele keren in beeld bij het gerecht. Zo schond hij verschillende keren zijn opgelegde voorwaarden en pleegde hij nog een aantal criminele feiten. Vorig jaar mishandelde hij bijvoorbeeld nog zijn toenmalige vriendin.