In Mechelen heeft een 25-jarige man een politieagent werkonbekwaam geslagen tijdens een controle in het kader van de coronamaatregelen. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden, meldt Gazet Van Antwerpen.

Dinsdagavond voerde de politie van Mechelen een controle uit aan de Winketkaai. Een groep jongeren was er verzameld ondanks het samenscholingsverbod. Toen de agenten hen daarop aanspraken, ontstond er tumult. De jongeren stelden zich agressief op tegenover de politie.

Één van de amokmakers sloeg daarbij een agent in het gezicht. De man moest overgebracht worden naar het ziekenhuis met een blauw oog en een hersenschudding. Hij zou al zeker enkele weken werkonbekwaam zijn. De 25-jarige man verscheen intussen voor de onderzoeksrechter, die zijn aanhouding heeft bevolen. De raadkamer heeft die aanhouding vrijdag met een maand verlengd.

Agressie tegen politie kwalijke trend in coronatijden

Hoewel de criminaliteit algemeen lijkt te dalen tijdens de coronacrisis, zijn er steeds meer gevallen van agressie tegenover de politie. Mensen die aangesproken worden op het overtreden van de coronamaatregelen zijn daar vaak niet al te gelukkig mee. Zo rapporteerde de politie al tientallen feiten van burgers die spuwen richting agenten. In Brussel moest deze week nog een man voor de rechtbank verschijnen nadat hij vijf keer betrapt werd op het overtreden van de coronaregels. Ook bij hem was er sprake van agressie tegenover de politie.

Lees meer:

Twintiger lapt coronaregels vijf keer aan zijn laars: Parket vraagt werkstraf

‘Brusselse jongeren’ bespuwen politie na zwartrijden met trein