Een jaar geleden betaalden bendeleden van de zogenaamde “Fioul Gang” 2000 euro en wat drugs voor een minderjarig meisje. Daarna werd het 16-jarige meisje opgesloten in een kelder en seksueel misbruikt door verschillende mannen. De meeste van de allochtone jongeren werden vrijgelaten een week na de eerste coronamaatregelen. Enkel bendeleider Youness Z. zit nog vast.

De leden van de Fioul Gang zijn afkomstig uit Sint-Gillis en Vorst. Een maand lang hebben ze het Franse meisje opgesloten in een kelder in Ukkel. Daar werd ze seksueel misbruikt door meerdere mannen en tot prostitutie gedwongen.

Bendeleden Fioul Gang pleegden meer dan 200 feiten

Het slachtoffer werd in verschillende hotelkamers seksueel uitgebuit. De politie kon haar terugvinden omdat een kennis foto’s van haar had gevonden op een prostitutiesite. Zeven verdachten van 20 tot 25 jaar oud zijn gearresteerd. Ze worden allemaal verdacht van mensenhandel en prostitutie met minderjarigen.

Volgens de krant La Capitale zijn 6 bendeleden opnieuw vrijgelaten. Enkel de 23-jarige bendeleider Youness Z. zit nog in de gevangenis. De verdachten zouden al gekend gestaan hebben bij het parket voor meer dan 200 feiten. Ze zijn vrijgelaten een week na de eerste coronamaatregelen.

Rappers “Le You” en “Aze2dine” ontkennen feiten

De bende ontkent de feiten. Het meisje zou vrijwillig de seksuele handelingen hebben uitgevoerd. Ze zou volgens de bendeleden gevlucht zijn naar Brussel na een ruzie met familie. Daarna heeft ze zich – toch volgens de rappers Le You en Aze2dine- vrijwillig aangesloten bij de Fioul Gang.

Bendeleider Youness Z. heeft al 35 inbreuken op zijn strafblad staan. Hij schakelde zijn vriendin in om lingerie te kopen voor het slachtoffer en samen regelden ze ook de afspraakjes met de zogenaamde klanten. Rapper Aze2dine, wiens echte naam Azedinne A.O. is, is blijkbaar bekend in Sint-Gillis. Hij zou vaak rondhangen aan het Jacques Franckplein. Eén van zijn optredens werd daar stilgelegd omdat er te veel mensen aanwezig waren. Zijn YouTube-video “ouais, ouais” haalt al bijna 400.000 views.