De 19-jarige E.B. uit Brussel moet voor de correctionele rechtbank van Brussel verschijnen nadat hij maar liefst 13 processen-verbaal kreeg voor inbreuken om de coronamaatregelen. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Gisterenmiddag botste de politie van Brussel Hoofdstad-Elsene op twee ‘jongemannen’ – zo worden ze genoemd in de Vlaamse media – die naast elkaar zaten op het Muntplein en dus niet de regels met betrekking tot sociale afstand respecteerden. Toen de politie dichterbij kwam om hen daarop aan te spreken, zagen ze bovendien dat ze samen een joint aan het roken waren.

Beide ‘jongemannen’ werden meegenomen naar het politiecommissariaat, waar de identiteit van de heren gecontroleerd werd. Toen ze de naam van E.B. door de politiedatabase haalden, zagen ze dat die de voorbije weken maar liefst 13 processen-verbaal had gekregen voor het niet naleven van de coronamaatregelen. 

De multirecidivist werd vanwege zijn herhaaldelijke problematische gedrag ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Hij zal op 8 mei voor de correctionele rechtbank van Brussel moeten verschijnen om zich te verantwoorden voor zijn gedrag.