In het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle zijn drie jonge asielzoekers betrapt toen ze ingebroken hadden in een leegstaand pand om er alcohol te drinken. Eén van de asielzoekers moest zelfs worden afgevoerd naar het ziekenhuis omdat ze zo dronken was. Ze kregen alleen een proces-verbaal voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Dat meldt HLN

De lokale politie merkte donderdagavond op dat er lawaai kwam uit een leegstaand pand op de Vijfwegen in Langemark-Poelkapelle. Toen ze het pand binnengingen, ontdekten ze daar drie jonge asielzoekers die samen alcohol aan het drinken waren. Een inbreuk op de coronamaatregelen natuurlijk, en dus kregen ze alle drie een proces-verbaal voor het niet naleven van de maatregelen.

Maar daar bleef het niet bij. Tijdens de politie-interventie merkten de agenten dat één jonge vrouwelijke asielzoekster er bijzonder dronken en bijna levenloos bij zat. Ze was onwel geworden door een teveel aan alcohol en moest naar het ziekenhuis gebracht worden door een ambulance. 

Het trio zit in een lokaal asielzoekerscentrum voor minderjarige asielzoekers. De directie benadrukt dat ze er alles aan doen om de asielzoekers zich aan de coronamaatregelen te laten houden. “Gelukkig komen dergelijke situaties niet vaak voor”, aldus directeur van het opvangcentrum Sofie Desseyn aan HLN. “Onze bewoners mogen slechts beperkt en per twee de deur verlaten. Maar blijkbaar zagen ze de kans schoon om met 3 toch af te spreken in dat niet-afgesloten pand. Ze zijn ondertussen één voor één al terug.”