Afgelopen weekend is de politie in het Antwerpse Puurs opnieuw slachtoffer geworden van een zogenaamde coronaspuwer. Een 28-jarige illegale migrant verzette zich tegen een politiecontrole en spuwde daarbij naar de agenten. “Corona, corona, motherfuckers”, riep hij daarbij. Dat meldt HLN

Zaterdagavond laat merkte de lokale politie van Puurs een fietser op die zich vreemd gedroeg. Vanwege het late uur en de coronamaatregelen die van kracht zijn hield de politie de man staande en vroegen ze hem waarom hij nog op stap was, maar dat was niet naar de zin van de man.

“Corona, corona, motherfuckers”

De 28-jarige man, een migrant zonder verblijfsdocumenten, gedroeg zich meteen bijzonder agressief tegenover de agenten en trapte onder meer tegen de politiewagen. Omdat de illegaal zich bleef verzetten, besloot de politie hem te arresteren. Dat maakte de man echter nog woester.

In het politievoertuig bleef hij zich agressief gedragen en begon hij ook te spuwen. Er zit dan wel plexiglas tussen het bestuurdersgedeelte waar de agenten zitten en waar de gearresteerde plaats moet nemen, in dat plexiglas zitten ook openingen zodat ze elkaar kunnen verstaan. De illegaal spuwde door die openingen, op de agenten. “Corona, corona, motherfuckers”, riep hij daarbij. 

Zondag werd de man voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. Eergisteren besliste de raadkamer om zijn aanhouding met een maand te verlengen.