In Antwerpen werd zondagnacht een 32-jarige man van Hongaarse afkomst gearresteerd voor openbaar dronkenschap, maar de man verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Eenmaal aangekomen bij het politiecommissariaat, hoestte hij bewust in het gezicht van een agent. Dat meldt Het Laatste Nieuws

In de nacht van zondag op maandag kreeg de lokale politie van Antwerpen verschillende oproepen van mensen die meldden dat een groepje mannen van buitenlandse origine schade aan het toebrengen waren aan het Centraal station. 

Coronahoester

Bij aankomst in het station trof de politie inderdaad een groepje mensen aan die vermoedelijk onder invloed van alcohol en/of drugs waren. De politie stelde een proces-verbaal op voor inbreuken tegen het samenscholingsverbod in de strijd tegen het coronavirus, en pakte ook één van de mannen op. 

“De politie besloot om een 32-jarige Hongaar te arresteren wegens openbare dronkenschap”, aldus het parket van Antwerpen in HLN. “Daarop reageerde de betrokkene opstandig. Tijdens de fouille in het cellencomplex hoestte hij opzettelijk in het gezicht van een agent, waarna hij enkele verwensingen riep in het Hongaars.”

Sinds de uitbraak van het coronavirus dook plots de opmerkelijke trend van coronaspuwers en nu dus ook coronahoesters op. De voorbije dagen kwamen verschillenden verhalen aan het licht van vaak allochtone jongeren die zich verzetten tegen de politie door naar hen te spuwen of hoesten.