In het Antwerpse Borgerhout vond woensdagnamiddag een grote vechtpartij plaats tussen twee groepen allochtonen. Veel mensen waren, ondanks de coronamaatregelen, samengekomen op een lokaal pleintje. Daar ontstond ruzie, zo meldt Het Laatste Nieuws

Ondanks het feit dat er gevraagd wordt om zoveel mogelijk binnen te blijven en zeker niet samen te troepen, waren woensdagnamiddag toch veel (jonge) mensen van buitenlandse origine samengekomen op een Koxplein in Borgerhout. Een hond van één van de aanwezige mensen zorgde voor opschudding. 

Baseball-knuppel

“De bulldog begon in het rond te springen en dat maakte omstaanders bang”, vertelt een getuige aan Het Laatste Nieuws. “Enkele mannen riepen ‘houd uw hond binnen, er lopen hier kinderen rond’ naar de eigenares. Er ontstond een echte ruzie toen er iemand ‘kankerhoer’ riep naar haar.”

De familie ging met hun hond terug naar huis, maar even later dook de man terug op aan het pleintje, gewapend met een baseball-knuppel. Hij liep dreigend achter enkele aanwezigen aan, maar zou volgens de getuige uiteindelijk niemand geslagen hebben met de knuppel. Wel zouden er verschillende vuistslagen uitgedeeld zijn. 

Woordvoerder Willem Migom van de lokale Antwerpse politie bevestigt de feiten. “We kregen melding van een grote vechtpartij. Twee verdachten zijn voorlopig opgepakt. Er zullen nog verhoren worden gedaan”, klinkt het in HLN.