De voorbije 24 uur vielen in ons land 183 nieuwe doden ten gevolge van het coronavirus, een record. Daarmee wordt ook ineens de kaap van 1.000 doden overschreden. Meer dan de helft van de capaciteit in ziekenhuizen is inmiddels volzet. 

In totaal maakte het coronavirus nu al 1.011 dodelijke slachtoffers in ons land en werden 15.348 besmettingen vastgesteld. Gisteren werden 1.384 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het werkelijk totaal aantal besmettingen ligt echter ongetwijfeld vele malen hoger. 

Er werden ook opnieuw heel wat patiënten met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren werden 584 nieuwe patiënten opgenomen, wat het totaal aantal op 5.376 ziekenhuispatiënten brengt. Op intensieve zorgen liggen nu 1.144 mensen en 906 mensen moeten beademd worden. Ruim 52% van onze ziekenhuiscapaciteit voor coronapatiënten is momenteel ingenomen.