De voorbije 24 uur vielen in ons land 164 doden ten gevolge van het coronavirus, opnieuw een record. Er werden ook opnieuw 409 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, dat is iets minder dan gisteren en voor het eerst ook minder dan het aantal mensen die het ziekenhuis hebben verlaten. 

In België maakte het coronavirus al 1.447 dodelijke slachtoffers, waarmee België in verhouding tot het aantal inwoners (125 doden per miljoen inwoners) op de derde plaats staat. Enkel Spanje en Italië doen het op dat vlak slechter dan ons, met respectievelijk 256 en 254 doden per miljoen inwoners. 

Iets beter nieuws komt er vanuit de ziekenhuizen. Daar hebben gisteren voor het eerst meer mensen het ziekenhuis verlaten dan dat er werden opgenomen. Er werden 499 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, terwijl er 504 patiënten dan weer naar huis mochten. 

Toch blijft de druk op onze ziekenhuizen groot. Momenteel liggen er ongeveer 5.600 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie ruim 1.200 op de dienst intensieve zorgen. Ongeveer 56% van onze ziekenhuiscapaciteit is daarmee ingenomen op dit moment. 

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen bedraagt 19.691, dat aantal nam gisteren toe met 1.260 nieuwe vastgestelde besmettingen. Dat aantal is ongetwijfeld nog een grote onderschatting van het werkelijk aantal besmettingen, aangezien veel mensen zelfs met symptomen gewoon niet getest worden.