De voorbije 24 uur vielen in ons land 140 doden ten gevolge van het coronavirus. Er werden ook opnieuw 503 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het Nationaal Crisiscentrum. 

In België lieten in totaal al 1.283 mensen het leven nadat het coronavirus bij hen werd vastgesteld. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen bedraagt 18.431, wat betekent dat ongeveer 7% van de mensen waarbij corona vastgesteld wordt, overlijdt. 

Momenteel liggen er 5.678 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 1.245 op de dienst intensieve zorgen. Ongeveer 56% van onze ziekenhuiscapaciteit is daarmee ingenomen op dit moment. 

Nieuwe maatregelen

Er werd ook een update van de coronamaatregelen meegegeven. Zo mogen er bijvoorbeeld sowieso geen meerdaagse schooluitstappen meer georganiseerd worden (dit mocht al zeker niet tot 19 april maar is nu dus verlengd tot het einde van het schooljaar).

Ook de regels bij huwelijken en begrafenissen zijn verstrengd. Huwelijken mogen enkel doorgaan in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de persoon die het huwelijk sluit. Ouders van het koppel zullen dus niet aanwezig mogen zijn. Begrafenisceremonies mogen blijven plaatsvinden, maar enkel indien er maximaal 15 personen aanwezig zijn en ze zich houden aan de regels van de social distancing.