In het Limburgse Beringen heeft zaterdagnamiddag een Congolese man zijn vrouw en 18-jarige dochter zwaar mishandeld. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De man vluchtte weg na de feiten, zijn vrouw en dochter werden met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. 

Omstreeks 13u30 zagen buren van de Congolese familie dat de 18-jarige dochter van het gezin naar buiten liep en om hulp riep. Net daarvoor had de vader (46) van het gezin zijn vrouw en dochter aangevallen met een hamer. Daarmee sloeg hij naar verluidt verschillende keren op het hoofd van zijn vrouw en dochter. Daarna vluchtte hij weg.

De politie kwam meteen ter plaatse en zette een grootschalige zoekactie op, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Toch slaagde de Congolese man erin om ongezien weg te vluchten. Hij is nog steeds spoorloos en wordt officieel opgespoord.

Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis afgevoerd. “Twee ambulances zijn moeder en dochter toen komen ophalen”, aldus een buurvrouw van het gezin aan Het Laatste Nieuws. “Ze hadden beiden een windel rond het hoofd gebonden. De moeder van het gezin lag op de brancard.”

Volgens de buren zou het niet de eerste keer zijn dat de man zijn vrouw sloeg. Daarop betrapten ze hem enkele weken geleden nog. “Het was 3 uur ’s nachts toen we plots geroep hoorden”, zegt een buurvrouw. “Ik keek aan mijn slaapkamervenster naar buiten en zag dat het koppel ruzie had. Ze riepen en stonden in hun tuintje. Ik zag duidelijk dat hij op haar sloeg met een soort stok. Niet veel later is ze in haar auto gestapt en weggevlucht.”

Het Congolese gezin had weinig contact met de buren, maar één iemand sprak wel af en toe met de moeder. “Ze wandelde hier soms langs met twee van haar kinderen. We babbelden dan kort, maar haar Nederlands is eerder gebrekkig. Het zijn Afrikaanse mensen, ik had begrepen dat het om Congolezen gaat. Ik hoop zo hard dat het in orde komt met ze.”