De christelijke vakbond ACV beweert in ‘factcheck’ op Facebook dat men pas recht heeft op een tijdelijke werkloosheidsuitkering als men lid is van het ACV. “Een pertinente leugen”, aldus Fons Duchateau (N-VA).

Op dit moment zitten meer dan een miljoen mensen in ons land in het systeem van tijdelijke werkloosheid als gevolg van het coronavirus. Bijgevolg hebben die werknemers recht op een uitkering. 

In een ‘factcheck’ op Facebook beweert het ‘Algemeen Christelijk Vakverbond’ (ACV) echter dat men lid moet zijn van de vakbond, om daadwerkelijk recht te hebben op de uitkering. “Je dossier tijdelijke werkloosheid is pas in orde als je lid bent van het ACV”, staat er te lezen. Dit is onjuist.

(Lees verder onder de foto.)


“Voor alle duidelijkheid: dit is geen fact, het is een pertinente leugen. […] Zeer pijnlijk hoe een vakbond munt probeert te slaan uit het ongeluk van mensen. Excuses en intrekking van deze campagne zouden op hun plaats zijn”, schrijft Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) op Facebook.