De Britse premier Boris Johnson (Con.) is naar verluidt aan de beterhand. Dat zegt de Britse minister van Financiën Rishi Sunak (Con.). Johnson werd maandag overgebracht naar de afdeling intensieve zorg, nadat zijn symptomen van het coronavirus verslechterden.

De Britse premier Boris Johnson (Con.) testte bijna twee weken geleden positief op het coronavirus. De 55-jarige Johnson werd afgelopen zondag opgenomen in het ziekenhuis met een aanhoudende hoge koorts en hoest. Maandag werd hij overgebracht naar de afdeling intensieve zorg. De Britse premier ontvangt er zuurstofondersteuning maar hoeft niet aan een beademingsapparaat.

Johnson aan de beterhand

Volgens de Britse minister van Financiën Rishi Sunak (Con.) is Johnson aan de beterhand. “Het laatste nieuws van het ziekenhuis is dat de premier op de intensieve zorg blijft, waar zijn toestand verbetert. Ik kan u ook vertellen dat hij rechtop in bed heeft gezeten en positief heeft gereageerd op het klinische team”, zei Sunak. Woensdag gaf Downing Street een korte verklaring. “De premier blijft gestaag vooruitgang boeken. Hij blijft op de intensieve zorg”, klinkt het.

De coronapandemie gaat nu, net op het moment dat Johnson uitgeschakeld is, de dodelijkste fase in in het Verenigd Koninkrijk. De taken van de premier worden op dit moment waargenomen door de minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab (Con.). In het Verenigd Koninkrijk bestaat er geen duidelijk ‘plan B’ voor het geval dat de premier zijn taken niet kan uitoefenen. In principe moeten de besluiten dan collectief door de regering worden genomen.