De Amerikaanse senator Bernie Sanders stapt uit de verkiezingsrace om president te worden van de Verenigde Staten. Joe Biden zal nu de tegenkandidaat worden van de Republikeinse kandidaat-president Donald Trump. Joe Biden was de vicepresident van Amerika onder de vorige president, Barack Obama. De volgende president wordt dit jaar verkozen op 3 november.

Dat de linkse Sanders opgeeft, is een verrassing voor vele Democraten. Hij heeft namelijk enorm goed gepresteerd in de eerste drie staten in februari. Joe Biden begon plots enorm voorop te lopen. Zo had Bernie Sanders 914 afgevaardigden en Joe Biden 1217. Op de derde plaats stond Elizabeth Warren, met 81 afgevaardigden. Het is dus duidelijk dat Joe Biden de democratische tegenkandidaat wordt van Donald Trump.

Volgens zijn campagneleiders heeft hij alvast in een telefoongesprek gezegd dat hij ermee stopt. Op zijn Twitter verscheen alvast de tweet dat hij live een aankondiging zal doen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk de persoonlijke aankondiging worden naar Amerika toe dat hij er echt mee stopt. In 2016 was hij ook tegenkandidaat van Hillary Clinton.