De asielzoeker (Razoul M.) die een conductrice in het Nederlandse Amersfoort mishandelde, krijgt hiervoor een milde celstraf. Ook moet de man verschillende schadevergoedingen betalen. De Koerdische Razoul M. kwam vanuit Duitsland. Naar eigen zeggen zouden mensen hem daar willen vermoorden. Desondanks moet de asielzoeker ‘officieel’ weer terug naar Duitsland.

Op 11 april 2020 werd het Centraal Station in Amersfoort opgeschrikt door het wangedrag van een asielzoeker. Nadat de conductrice van de Nederlandse Spoorwegen weigerde om te luisteren naar ‘bevelen’ van de asielzoeker, werd de migrant agressief. Hierbij spuugde hij de vrouw eerst meermaals in het gezicht, om haar vervolgens in het gezicht te slaan. Toen de man klaar was, vluchtte hij een trein in waar hij zich in de wc verschanste. 

(Lees verder onder de tweet)

Asielzoeker krijgt milde straf

Nadat de man door veiligheidsmedewerkers gevonden werd, verbeterde hij zijn gedrag niet. Hij deelde onder andere schoppen uit richting agenten en kuchte met opzet. Tegelijkertijd riep hij ‘corona’ en beweerde hij dat hij zelf besmet was. De mishandelde conductrice maakte zich hierdoor ernstige zorgen over haar gezondheid.

Razoul M. meent dat het hoesten tijdens zijn aanhouding ‘als grapje’ was bedoeld. Naar eigen zeggen zou hij onder invloed van pillen zijn geweest. Daardoor had M. zichzelf niet onder controle. Voor de rest zou de asielzoeker ‘helemaal gezond’ zijn. Tegen de rechter zei hij: “Ik heb geen corona”.

De criminele asielzoeker is door de rechter schuldig bevonden aan de mishandeling en het bedreigen van de conductrice, het bedreigen van twee agenten en verzet tegen aanhouding. Desondanks komt Razoul M. ‘goed weg’ met zijn gedrag. De man kreeg een celstraf van 10 weken opgelegd. Ook moet M. de twee agenten 300 euro, en de conductrice 1200 euro betalen. Uit angst dat de man ‘in de anonimiteit’ verdwijnt, ging de celstraf per direct in.