De geruchten dat Kim Jong-un dood is, doen al een tijdje de ronde. Hij is al lang niet meer verschenen in het openbaar. Daarnaast zou hij geopereerd zijn aan zijn hart. Zijn familie heeft dan ook al een lange geschiedenis met hart- en vaatziektes. Maar als Kim Jong-un nu echt dood is, wie wordt dan de nieuwe leider van het communistische regime?

Kim Jong-un mogelijk overleden

Indien u het nog niet heeft gehoord, er zijn enkele aanwijzingen dat de Noord-Koreaanse leider mogelijk overleden is. Het is nog niet bevestigd door de Noord-Koreaanse regering. Dat zou niet gek zijn, want ze verzwegen ook een tijd de dood van zijn twee voorgangers.

Men denkt dat hij dood is, omdat hij al een tijdje niet meer in het openbaar verschijnt. Kim Jong-un maakte er de afgelopen jaren de gewoonte van om vaak op de staatstelevisie te spreken, of in het publiek te verschijnen. Hij was echter niet aanwezig op een herdenkingsviering ter ere van zijn grootvader, de oprichter van Noord-Korea. Dat is nog nooit eerder gebeurd.

Daarnaast zijn er verslagen die beweren dat hij aan zijn hart geopereerd is. China zou medische experten hebben gestuurd om hierbij te helpen. Ook opmerkelijk: de trein van Kim Jong-un staat al sinds zijn laatste verschijning gestationeerd. De communistische dictator reist enkel met die trein. Hij zou dus al de hele tijd op dezelfde locatie verblijven, wat de vermoedens dat hij geopereerd zou zijn versterken. Het hele verhaal was hier al eerder te lezen op SCEPTR.

Wie wordt zijn opvolger?

Als hij echt overleden is, moet er uiteraard een opvolger komen. De Britse krant ‘The Independent’ schrijft dat dat wel eens zijn zus zou kunnen zijn. Haar naam is Kim Yo-jong. Ook als hij niet dood is, maar wel tijdelijk in het ziekenhuis zal moeten verblijven door een hartstilstand, zal ze hoogstwaarschijnlijk met de scepter zwaaien. Ze is één van de belangrijkste leden van het regime na Kim Jong-un. Kim Yo-jong zou zelfs achter de gesprekken zitten met Donald Trump. Naar verluidt heeft ze haar broer overtuigd om iets te doen aan de oplopende spanningen.