In het Antwerpse Borgerhout is afgelopen zondagavond een groep mannen van buitenlandse origine met elkaar op de vuist gegaan. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Videobeelden van de feiten gaan inmiddels viraal op sociale media. Veel mensen stellen zich vragen bij het naleven van de coronamaatregelen in Borgerhout. 

Omstreeks 17u30 ontstond op de bekende Turnhoutsebaan in Borgerhout om nog onduidelijke redenen een grote vechtpartij. Op videobeelden die Gazet van Antwerpen in handen kreeg is te zien hoe er veel drukte en chaos is in de straat en hoe auto’s zelfs in het midden van de weg stoppen om vervolgens met elkaar op de vuist te gaan. 

De Antwerpse politie kreeg een oproep voor de vechtpartij en ging ter plaatse. “We hebben melding gekregen van een grote vechtpartij”, aldus Wouter Bruyns, woordvoerder van de lokale politie, aan Gazet van Antwerpen. “Toen we ter plaatse kwamen, konden we niets meer vaststellen. Behalve dat er veel volk op straat was.”

Inmiddels worden de videobeelden massaal gedeeld op sociale media. Mensen stellen zich vragen bij het naleven van de coronamaatregelen in Borgerhout. Zeg, Marc Van Ranst, volgens voorvechter religieuze vrijheid Othman bent u een held bij jonge allochtonen. Kan u hen even opdragen de social distancing regels te eerbiedigen en niet langer ‘s avonds samen te troepen in Borgerhout?”, klinkt het onder meer.