Twee mannen van buitenlandse origine hebben een gevangenisstraf van vijf jaar gekregen voor een gewapende overval op een juwelier in Antwerpen. De zaakvoerster werd ook mishandeld door één van de overvallers, die ervandoor gingen met ruim 60.000 euro. Niet lang na de overval konden ze echter gearresteerd worden. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De feiten dateren van 31 juli 2019 en vonden plaats in de Antwerpse diamantwijk. Omstreeks 12u ‘s middags wandelde de 52-jarige Moshe Z. een juwelierszaak binnen met een revolver, die hij meteen tegen het hoofd van de zaakvoerster zette. “Alles geven of dood gaan”, zei hij. Vervolgens sloeg hij de vrouw met het wapen verschillende keren tegen het hoofd en deed hij haar handboeien om.

Toen hij de zaakvoerster had geboeid, sloeg hij zijn slag. Hij greep een aantal ringen met een waarde van ruim 60.000 euro en ging ervandoor. Ook zijn kompaan die op de uitkijk stond, de 40-jarige Igor D., vluchtte weg. 

Gearresteerd in Antwerpen en Schiphol

Later die dag werd Igor D. gearresteerd in een hotel in Antwerpen. De daaropvolgende dag werd ook Moshe Z. door de politie gearresteerd. Hij werd gevat op de luchthaven van Schiphol toen hij probeerde naar het buitenland te vluchten. Op het moment van zijn arrestatie had hij de buit van de overval nog op zak. 

Beide mannen beweerden dat ze in opdracht werken van hun kompaan, die hen 10.000 euro beloofd zou hebben. De correctionele rechtbank besloot hen te veroordelen tot een gevangenisstraf van 5 jaar, voor Moshe Z. een volledig effectieve celstraf en voor Igor D. gedeeltelijk voorwaardelijk. Ze moeten ook een schadevergoeding van 37.000 euro betalen.