In het Brusselse Anderlecht zijn vanmiddag zware rellen uitgebroken. Tientallen allochtone jongeren bekogelden de politie met stenen, vernietigden politiecombi’s en hebben naar verluidt zelfs een pistool gestolen uit een voertuig van de politie. Dat meldt Het Nieuwsblad

In de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde in Anderlecht een dodelijk ongeval nadat een 19-jarige jongeman op zijn scooter probeerde weg te vluchten van een politiecontrole. Om wraak te nemen op de politie, werd op sociale media opgeroepen om zaterdag massaal op straat te komen. “Ondanks de lockdown en het verbod op samenscholingen was er via sociale media opgeroepen om zaterdagmiddag samen te komen in Anderlecht”, aldus Adeline Roty, woordvoerster van de politie. 

Al snel kwam het tot opstootjes in Anderlecht. Eerst werd er op verschillende plaatsen brand gesticht, daarna werd de politie door grote groepen allochtone jongeren bekogelen met stenen en andere projectielen. Minstens twee agenten raakten gewond en minstens één politiecombi werd daarbij volledig vernield. Andere voertuigen van de politie raakten zwaar beschadigd.

Pistool gestolen

Maar daar bleef het niet bij. Enkele allochtone jongeren maakten van de chaos die ontstond gebruik om in te breken in een voertuig van de politie en daaruit één of meerdere wapens te stelen. Op videobeelden die gemaakt werden door ooggetuigen is te zien hoe een allochtone jongeman wegloopt met een pistool nadat er luide schoten te horen zijn.