In Kortrijk hebben afgelopen weekend drie allochtone jongeren voor problemen gezorgd nadat ze zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Ze werden al verschillende keren betrapt op het niet naleven van die maatregelen en gedroegen zich bij een nieuwe inbreuk bijzonder agressief tegenover de politie. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De drie jongemannen van Afrikaanse origine lijken zich weinig aan te trekken van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In amper enkele dagen tijd liepen ze al verschillende keren tegen de lamp wanneer ze zich aan het samenscholingsverbod hielden. Daarvoor kregen ze al tal van waarschuwingen en ook processen-verbaal van de politie. 

Agressief jegens politie 

Zaterdag omstreeks 15u15 werd het trio opnieuw staande gehouden door de lokale politie omdat ze zich opnieuw niet aan de coronamaatregelen hielden. Toen de politie hen daarop wees, lachten de drie Afrikaanse jongemannen hen gewoon uit en begonnen ze de agenten uit te dagen. Toen de jongeren zich ook agressief begonnen te gedragen tegenover de politie, werd versterking opgeroepen. 

Het trio werd overgebracht naar het politiekantoor, waar ze ondervraagd werden, maar ook dat verliep erg stroef. Ook in het politiekantoor gedroegen de drie jongemannen zich naar verluidt bijzonder weerspanning en agressief, waardoor ze niet echt verhoord konden worden. Ze werden vervolgens gewoon vrijgelaten. 

Binnenkort zullen de Afrikaanse jongeren wel een proces-verbaal krijgen voor schending van het samenscholingsverbod en het plegen van een niet-essentiële verplaatsing. Mogelijks zal ook een pv voor weerspannigheid hun deel zijn.