Een Afghaanse asielzoeker uit het asielzoekerscentrum in het Limburgse Houthalen-Helchteren is zondag opgepakt door de politie nadat hij er voor de tweede keer deze week mee dreigde een aanslag te plegen. Dat meldt Het Belang van Limburg. De Afghaan zorgde al vaker voor problemen in het asielcentrum en wordt ook verdacht van zedenfeiten. 

Eerder deze week zorgde de Afghaanse asielzoeker al voor problemen omdat hij weigerde zijn handen te wassen, iets wat nu regelmatig gedaan moet worden in het asielcentrum in de strijd tegen het coronavirus. De Afghaan weigerde dat echter omdat er alcohol in de zeep zat, en hij dat niet mocht gebruiken tijdens de ramadan. De situatie escaleerde en de Afghaan begon te hoesten en te spuwen naar de medewerkers van het centrum. 

Vrijdag zorgde de Afghaan opnieuw voor ophef in het asielzoekerscentrum voor gelijkaardige redenen. Dit keer begon hij ook de medewerkers van het asielzoekerscentrum te bedreigen. Zo zei hij onder meer dat hij christenen de keel wilde oversnijden en zichzelf zou opblazen om ook daarmee zoveel mogelijk christenen te doden. De politie werd verwittigd en zij namen hem mee naar het politiekantoor. 

Afgelopen weekend werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot de man aan te houden. Hij wordt ook verdacht van zedenfeiten die gepleegd werden eerder dit jaar. 

2 REACTIES

  1. Wat eens te meer de veronderstelling voedt dat zeer veel van die zogezegde asielzoekers misdadigers zijn van gemeenrecht die hun land ontvluchten om er niet gestraft te worden. Dank zij onze lichtzinnige beroepspolitiekers en activistische rechters krijgen ze de kans om hier hun criminele praktijken voort te zetten zonder dat daar gepast ingrijpend op wordt gereageerd.

  2. Zijn die ingevoerden Misdadigers van Gemeen Recht? allicht wel, maar vooral zijn ze missionarissen voor de Islam. Zelf heb ik jaren in Islamitische landen gewerkt (Irak, Gambia, Algerije, Ginée Konakri, Ivoorkust) en ken een beetje van de Islamietische denkwijze. Niet allen willen martelaar worden, doch allen moedigen het ‘martelaarschap’ aan. De hoofdgedachte van de Islam is : heel de wereld islamitish en de ‘kafirs/ongelovigen’ uitgeroeid of onderworpen.