VTM-journaliste Evelyne Boone is zaterdagavond tijdens een live-uitzending over het coronavirus belaagd door een man van buitenlandse origine die haar vastnam en op de wang kuste. De journaliste en haar werkgever VTM zullen klacht indienen tegen de man voor grensoverschrijdend gedrag, stellen ze in een persbericht. 

Tijdens het VTM Nieuws van 19u zat reporter Evelyne Boonen in Antwerpen, van waaruit ze verslag deed over het coronavirus. Plots werd ze benaderd door een man van buitenlandse origine die haar zomaar vastnam en een kus op wang gaf. “Niet alleen is dit een aanranding van de eerbaarheid, ook is dit in coronatijden onverantwoord gedrag”, reageert VTM. 

Klacht ingediend

Zowel VTM als Evelyne Boonen zullen klacht indienen tegen de man. “Het spreekt voor zich dat we een klacht neerleggen tegen de man in kwestie, niet alleen omwille van coronarisico maar ook omwille van grensoverschrijdend gedrag”, aldus Nicholas Lataire, momenteel hoofdredacteur van VTM NIEUWS, in HLN.

Daarnaast roept VTM iedereen op om journalisten met rust te laten. “We nemen zelf heel strenge maatregelen om onze journalisten op een veilige manier hun werk te laten doen. Verslaggeving rond corona is nu namelijk cruciaal. We roepen alle mensen op om journalisten hun werk te laten doen en een veilige afstand te houden.