Vorige week vrijdag vond opnieuw een gewapende overval plaats in Vlaams-Brabant, dit keer in Rotselaar. De voorbije maanden vonden verschillende gewapende overvallen plaats in gemeentes rond Brussel, mogelijks telkens om dezelfde daders. Ze zijn spoorloos. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Vrijdagavond omstreeks 21u wandelde een motorrijder, gewapend met een hakbijl, het Esso-tankstation op de E314 in Rotselaar binnen. Hij eiste de inhoud van de kassa, maar dat kreeg hij niet zomaar van de man achter de kassa. “Omdat deze laatste niet snel genoeg deed wat de overvaller vroeg, sprong de dader met zijn knieën op de toog en haalde zelf het geld uit de kassa”, aldus het Leuvense parket.

De politie werd verwittigd en zette de achtervolging in op de overvaller. Er volgde een wilde achtervolging. “De motorrijder reed uitermate gevaarlijk en begon zelfs te spookrijden op de afrit Sterrebeek van de E40. Toen hij al spookrijdend zijn weg richting Brussel over de E40 vervolgde, moest de wegpolitie de achtervolging staken.”

Mogelijks gaat het om dezelfde dader als bij eerdere gewapende overvallen rond Brussel. Zo werden op enkele weken tijd gewapende overvallen gepleegd op tankstations in Dilbeek, Overijse en Tervuren. Van de dader(s) ontbreekt voorlopig elk spoor.