Eergisteren vond in Sint-Niklaas een schietpartij plaats waarbij twee Turkse families betrokken waren. Een jarenlange familievete tussen de twee families zou aan de basis liggen van de schietpartij. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De familievete tussen de Turkse families begon in 2014 toen bleek dat de 23-jarige Ozan Karagöz een affaire had met C.S., een vrouw die op dat moment een relatie had met Tevfik S. uit Sint-Niklaas. Toen die laatste dat te weten kwam, ontvoerde hij Ozan Karagöz, wurgde die hem om hem daarna te dumpen in het Kanaal.

Vorig jaar werd Tevfik S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor de moord. Zijn toenmalige echtgenote werd vrijgesproken, maar het betekende wel het einde van hun huwelijk. Bij de verdeling van de eigendommen, ontstond ruzie tussen de families. Tijdens een bijeenkomst escaleerde de situatie volledig. De broer van Tevfik S. greep een keukenmes een stak de broer van C.S. neer. 

Nu zou de familie van C.S. wraak hebben willen nemen. Daarom trokken ze woensdagochtend naar de pitazaak van de broer van Tevfik S. en schoten ze een magazijn kogels leeg op het pand. Ook de bovenverdieping, waar de man woont, werd onder vuur genomen. Er vielen geen gewonden.