Sp.a-voorzitter Conner Rousseau speelde, ofschoon zijn jonge leeftijd, een belangrijke en constructieve rol in de onderhandelingen omtrent een noodregering bestaande uit N-VA en PS. Die gesprekken draaide, tot frustratie van Rousseau, op niets uit. “Ik ben zelden in mijn leven zo kwaad geweest. Ik laat het nu even rusten, maar ooit ga ik hem weleens vragen waarom dat nodig was. Je spreekt samen elke stap af en dan word je plots zo voor schut gezet”, stelt hij over PS-voorzitter Paul Magnette tegenover het Het Laatste Nieuws.

De afgelopen weken kon Rousseau op bewondering rekenen van vriend en vijand. Zo legde hij de eerste contacten met tussen PS en N-VA over de vorming van een noodregering. “Paul en ik zaten daarin op één lijn: N-VA moest niet over migratie of staatshervormingen beginnen. All eyes on corona. Ik heb dan in de namiddag Bart De Wever gehoord en die zei letterlijk hetzelfde. Maar nadien is er veel tijd verloren, puur over: wie mag wat doen”, stelt Rousseau

Zelf werkte hij goed samen met de PS. “Als we om 9 uur afspraken met de liberalen, dan zaten wij twee om 8 uur al samen om dat gesprek voor te bereiden. Ik polste soms op voorhand of iets oké was voor hem en zei hem dat ik het niet zou voorstellen als hij er zich niet in kon vinden”, vertelt Rousseau. Tevens stelde hij voor om bepaalde punten van de PS voor te stellen, “want wat de PS voorstelt, kan soms ambetanter lijken voor MR of N-VA dan als sp.a hetzelfde op tafel legt”

“Zelden in mijn leven zo kwaad geweest”

Dat de piste van de noodregering uiteindelijk door Magnette werd afgeschoten kon Rousseau niet smaken. “Ineens zag ik dat hij een etentje had met de groenen. Ik wist daar niks van. De afspraak was ook dat we niets gingen communiceren tot zondag 14 uur, maar dan zie ik tweets van Bouchez, verklaringen van N-VA en Magnette die live op RTL de noodregering begraaft. Ik ben zelden in mijn leven zo kwaad geweest. Ik laat het nu even rusten, maar ooit ga ik hem weleens vragen waarom dat nodig was. Je spreekt samen elke stap af en dan word je plots zo voor schut gezet”, stelt de sp.a-voorzitter tegenover Het Laatste Nieuws.

Lees meer:

De Wever betreurt afspringen noodregering met PS: “Triest schouwspel”