De federale politie is op zoek naar een man van buitenlandse origine die een 18-jarige jongeman heeft aangerand op de trein. Daarom werd gisteren via het VTM-programma Faroek een opsporingsbericht verspreid. Mogelijks maakte de allochtoon meerdere slachtoffers. De politie vraagt andere slachtoffers om zich te melden.

Op 3 oktober vorig jaar kwam de man omstreeks 6u aan in het station van Brussels Airport. Daar ziet hij een 18-jarige jongeman, die hij achtervolgt. “Ik zag hoe een man mee door de poortjes glipte, maar hechtte er niet veel belang aan aangezien ik mijn trein moest halen”, vertelt het slachtoffer in Faroek. 

Aangerand

“Meteen toen de trein vertrok, haalde hij zijn geslachtsdeel boven en begon te masturberen”, stelt de jongen. “Ik was helemaal in shock, maar durfde niet te reageren omdat ik dacht dat hij een mes op zak had. Ook schreeuwen lukte me niet. Hij nam me bij mijn hoofd en wilde me verplichten om in te gaan op zijn avances. Ik vermoed dat hij effectief tot penetratie wilde overgaan. Het was afschuwelijk. Uiteindelijk kon ik voldoende tegenstribbelen, waarop hij opnieuw begon te masturberen.”

Bij het eerstvolgende station in Brussel-Noord stapt de aanrander af. Het slachtoffer barst in tranen uit en belt naar zijn moeder. “Ik kon amper praten omdat ik moest bekomen van wat er even voordien gebeurd was.” Later die dag trekt de jongen naar de politie om aangifte te doen. 

Tot op de dag van vandaag weet de politie niet wie de dader is, daarom verspreidden ze via het opsporingsprogramma Faroek een opsporingsbericht. Mensen die meer informatie hebben, of mogelijke andere slachtoffers, wordt gevraagd zich te melden. De man is struis gebouwd, heeft een getinte huidskleur, kort geschoren donker haar en een stoppelbaard. Hij is ongeveer 35 jaar oud.

Wie meer informatie heeft, kan de politie verwittigen via 0800/30.300 of [email protected]