De afgelopen nacht zijn er opnieuw gevechten uitgebroken aan de Grieks-Turkse grens. Zo’n 500 jonge migranten probeerden het grenshek te doorbreken. Tijdens de bestormingen werd met stenen en traangas naar de Europese grenswachters gegooid.

De grensbestorming vond ten zuiden van de grensovergang van Kastanies plaats. Een 500-tal jonge migranten probeerde er door het grenshek te breken. De gevechten duurden zo’n twee uur. Volgens de Griekse politie gebruikten zij traangas om de migranten af te weren. Volgens de Grieken vuurden de Turkse autoriteiten traangas af op de Griekse grens. De Griekse politie zet grote ventilatoren in aan de grens om het traangas terug naar Turkije te blazen.

Bestormingen met Turkse hulp

Griekenland vreest dat de Turkse overheid een massale toestroom van migranten aan de Turks-Griekse grens op poten zet om door de grens te breken. Het Turkse leger zou bezig zijn met het aanleggen van een nieuwe weg, parallel met de rivier de Evros aan de Turks-Griekse grens. Men vermoedt dat de Turkse autoriteiten de Griekse grenswachter zullen proberen te verrassen, door massaal migranten over te plaatsen.

Naast het aanleggen van een nieuwe weg vervoerden de Turkse autoriteiten naar de grens. De Griekse politie vreest dat deze als vlotten gebruikt zouden kunnen worden. Er zijn al langer aanwijzingen dat de migranten geholpen worden de Turkse autoriteiten. Zo gaf de Griekse overheid beelden vrij waarop te zien hoe een Turkse gepantserde wagen een hek aan de grens sloopt.