Vanmorgen werd aangekondigd dat het Londense metronetwerk tientallen stations zal sluiten. Aanvankelijk deed het gerucht de ronde dat Londen gedeeltelijk in ‘lockdown’ zou gaan, maar dat wordt ontkend door de Britse regering.

Donderdag sloten 40 metrostations in heel Londen. Ook wordt de nachtelijke busdienst in het weekend opgeschort. De Londense burgemeester Sadiq Khan (Labour) maant de Londenaars aan om niet te reizen, tenzij noodzakelijk.

“Londen gaat niet in lockdown”

Aanvankelijk deed het gerucht de ronde dat Londen gedeeltelijk in ‘lockdown’ zou gaan, maar dat wordt ontkend door de Britse regering. Zo zijn er volgens de regering geen plannen om het transportnetwerk in Londen in zijn geheel te sluiten. Ook ontkent ‘Number 10’ ten stelligste dat reizen in en uit Londen verboden zullen worden.

Wel lijkt het waarschijnlijk dat er verdere beperkingen komen voor bars en restaurants. Het is ook mogelijk dat niet-voedingswinkels zullen moeten sluiten.

De Britse hoofdstad is het zwaarst getroffen deel van het Verenigd Koninkrijk. Van de 2.626 bevestigde besmettingen in het land bevinden er zich bijna 1.000 in Londen.