Nog altijd bestormingen van Griekse grens

0
1679

Hoewel de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) vorige week aankondigde dat de migranten aan de Grieks-Turkse grens teruggehaald zouden worden, vonden er zondag nog altijd bestormingen van de Griekse grens plaats. Dat schrijft GeenStijl.

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus besliste de Turkse regering om de duizenden migranten aan de Grieks-Turkse grens terug te halen met bussen. Eerder had de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) aangekondigd dat de migranten konden doorreizen naar Europa, wat tot een crisissituatie aan de Griekse grens leidde.

Zondag was er echter weinig te merken van de aangekondigde maatregelen van de Turkse overheid. Opnieuw werd het grenshek bestormd door migranten. De migranten worden door de Turkse politie aangemoedigd en geholpen. Zo vuurde de Turkse politie opnieuw traangasgranaten af op de Griekse grens. De Griekse grenspolitie reageerde door een tank met een waterkanon in te zetten.