Een 40-jarige migrant heeft deze ochtend de ruiten van het Agentschap Integratie en Inburgering in Kortrijk kapotgegooid met bakstenen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Gelukkig raakte niemand gewond”, aldus woordvoerster Ellen Coopman aan HLN. 

Migranten krijgen na aankomst in ons land een inburgeringscursus voorgeschoteld, maar daar was deze migrant schijnbaar geen voorstander van. Dinsdagochtend trok hij naar het kantoor van het Agentschap Integratie en Inburgering in de Wijngaardstraat in Kortrijk, waar hij een inburgeringstraject volgt, en gooide hij de vier ruiten van het kantoor stuk met bakstenen. 

“Enkele medewerkers waren aanwezig in het kantoor en zijn erg geschrokken”, vertelt woordvoerster Ellen Coopman aan Het Laatste Nieuws. “Gelukkig raakte niemand gewond.” De schade aan de toegangsdeur en ruiten is groot, waardoor het kantoor een tijdje genoodzaakt is gesloten te blijven. “De medewerkers beslisten om vandaag en morgen het kantoor gesloten te houden.”

Cvo MIRAS

Nadat de migrant de ruiten van het inburgerinskantoor had ingegooid, trok hij naar het cvo MIRAS (een Centrum voor Volwassenenonderwijs), waar hij zijn vandalenstreken nog eens bovenhaalde. Dit keer hield hij niet op bij de ruiten, maar ging hij ook naar binnen en richtte hij in de gebouwen schade aan. “Enkele aanwezigen konden de man daar in bedwang houden tot we ter plaatse waren om hem te arresteren”, aldus politiewoordvoerder Thomas Detavernier aan HLN. Of de man ook lessen volgde bij het cvo MIRAS, is vooralsnog niet duidelijk.