Een jongeman (20) heeft vrijdag de politie van Middelkerke aangevallen. Die was tussengekomen op een ‘lockdownparty’ bij de man thuis. Het is al de tweede keer dat hij het samenscholingsverbod aan zijn laars lapt, meldt WTV.

De regels van ‘social distancing’ lijken niet tot iedereen door te dringen. Toen de politie van Middelkerke vrijdag een huisfeestje stillegde, stelde de 20-jarige bewoner zich eerst agressief op tegenover de agenten. Daarna deelde hij enkele rake klappen uit. In zijn woning had de jongeman (20) enkele vrienden uitgenodigd voor een ‘lockdownparty’.

De man werd zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor feiten van weerspannigheid, slagen aan politie en inbreuken op het samenscholingsverbod. Hij werd onder strenge voorwaarden en met een uitgaansverbod vrijgelaten. Het is bovendien niet de eerste keer dat hij het samenscholingsverbod aan zijn laars lapt. Donderdag betrapte de politie hem en enkele vrienden nog in de duinen van de kustgemeente.

Spuwincidenten

Agressie tegenover politie lijkt een kwalijke trend in tijden van corona. Deze week waren er al verschillende spuwincidenten in Antwerpen. Bij tussenkomsten van de politie spuwde de geïnterpelleerde, die beweerde besmet te zijn met het coronavirus, in het gezicht van een agent.

Ook in Antwerpen spuwincidenten tegen agenten

Leuvense bejaarde man (81) bespuwd in Leuven