Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) zal mogelijk 70 procent van de Duitse bevolking besmet worden met het coronavirus. Volgens Merkel moet de verspreiding van het virus zoveel mogelijk proberen te vertragen. Dat schrijft Reuters.

“Als het virus daar is, de bevolking geen immuniteit heeft en er geen therapie bestaat, dan zal 60 tot 70% van de bevolking besmet worden”, zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU). “Het proces moet gericht zijn op het niet overbelasten van het gezondheidssysteem door de verspreiding van het virus te vertragen. Het gaat om het winnen van tijd.”

1.296 besmettingen coronavirus in Duitsland

Volgens de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) heeft het geen zin om de Duitse grenzen te sluiten voor mensen die uit Italië komen. Oostenrijk deed de grenzen met Italië wel op slot.

Merkel kreeg de laatste dagen veel kritiek te verduren wegens de Duitse aanpak van het virus. Zo schreef het Duitse dagblad Bild: “Geen verschijningen, geen toespraak, geen leiderschap in de crisis.” Tot nu toe zijn er 1.296 besmettingen bekend in Duitsland, waaronder twee doden.