De man die zaterdag tijdens een live-uitzending van VTM Nieuws reporter Evelyne Boone lastigviel, is opgepakt. Dat meldt de Antwerpse politie. Het gaat om een man die illegaal in België verbleef. VTM zelf gaf al aan een klacht in te zullen dienen.

Tijdens het VTM Nieuws van 19u zat reporter Evelyne Boonen in Antwerpen, van waaruit ze verslag deed over het coronavirus. Plots werd ze benaderd door een man van buitenlandse origine die haar zomaar vastnam en een kus op wang gaf. Al snel gingen de beelden van het incident rond op sociale media om de man in kwestie te identificeren. 

Dienst Vreemdelingenzaken

Enkele agenten van de Antwerpse politie herkenden de man echter al van eerdere interventies. Na het voorval met de VTM-journaliste werd hij aangehouden in het kader van illegaliteit. Agenten hadden de man opgemerkt toen hij in dronken toestand lag te slapen op de Grote Markt. 

“Er werd een proces verbaal opgemaakt voor aanranding van de eerbaarheid en de man werd verhoord”, meldt de Antwerpse politie. “Het dossier werd overgemaakt aan het parket van Antwerpen voor opvolging, de man zelf werd ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken.”

Lees ook:

VTM-journaliste lastiggevallen door allochtoon tijdens live-uitzending