De begrafenisdiensten in de Noord-Italiaanse stad Bergamo zijn zodanig overweldigd door de hoeveelheid coronadoden, dat de Italiaanse regering het leger moest bevelen om lijken uit de stad naar andere plaatsen te vervoeren.

Op beelden uit Bergamo is te zien hoe een lange colonne militaire vrachtwagens ‘s nachts door de straten rijdt en hoe doodskisten van het kerkhof van de stad verwijderd worden. Het Italiaanse leger bevestigde dat 15 vrachtwagens en 50 soldaten ingezet werden om de lijken naar naburige provincies te vervoeren. Het is de bedoeling dat de assen na de crematie terugkeren naar Bergamo.

Om het halfuur een begrafenis in Bergamo

De lokale autoriteiten van Bergamo luidden de alarmbel nadat de lokale crematoria overweldigd werden met doden. Volgens Reuters vonden maandag twee begrafenissen per uur plaats in de stad, gedurende een periode van zes uur.

Woensdag telde Italië de grootste toename in stergevallen tot nu toe. Het aantal steeg met 475 tot bijna 3.000. De overgrote meerderheid – meer dan 300 – van de sterfgevallen situeerde zich in de Noord-Italiaanse regio Lombardije. Binnen Lombardije is Bergamo de zwaarst getroffen provincie, met meer dan 4.000 gevallen.