Ook in tijden van corona maakt Open Vld haar rol als ruziepartij meer dan waar. Dinsdag was het op Twitter hard tegen onzacht tussen enkele Brusselse kopstukken. Volgens de linksliberale voormalige minister van Financiën Guy Vanhengel verkoopt kandidaat-voorzitter Els Ampe “onzin”. Ampe, die zich profileert als ‘economisch liberaal’, riposteert: “Zinvol is dat jij de gigantische put die je achterliet in de Brusselse begroting oplost.”

Op Twitter verwijt kandidaat-voorzitter Els Ampe de Brusselse regering de uitrol van het 5G-netwerk tegen te houden. “In Coronatijd is het misdadig dat 5G er nog niet is”, schrijft Ampe. “Netwerken overbelast door thuiswerk. Ook in gezondheidszorg veel afstandswerk. Weg met strenge Brusselse stralingsnormen. 5G nu!”

Ampe: “Zinvol is dat jij de gigantische put die je achterliet oplost”

Voormalig Brussels minister van Financiën, de linksliberaal Guy Vanhengel reageerde: “Els, stop met die onzin.” Ampe, die zich in de voorzittersverkiezingen profileert als ‘economisch liberaal’, reageerde op haar beurt bijzonder hard. “Zinvol is dat jij de gigantische put die je achterliet in de Brusselse begroting oplost”, klinkt het. “Het zal nodig zijn!”

De Brusselse begroting ontspoorde dramatisch tijdens de tenuur van Vanhengel. Het tekort liep in 2019 op tot bijna een miljard euro, dat is bijna 22 procent van de totale inkomsten van het Brusselse regering.