Op sociale media zijn videobeelden opgedoken van een opmerkelijke gebeurtenis op een vliegtuig van Brussels Airlines. Daarin is te zien hoe een man van Afrikaanse origine een vrouwelijk personeelslid van Brussels Airlines in het gezicht spuwt en vervolgens een harde klap geeft. “Bijzonder hallucinant in coronatijden”, klinkt het

Vorige week vrijdag plaatste de Amerikaanse vrouw Carmen Moore een filmpje van het incident op Facebook. Volgens haar was de Afrikaanse man woedend omdat twee medepassagiers zijn schoonmoeder niet voldoende elleboogruimte gaven. Toen het personeel van Brussels Airlines wilde tussenkomen om de man te kalmeren, liep de situatie volledig uit de hand. 

Bespuwd en geslagen

De Afrikaanse man gedroeg zich bijzonder agressief jegens het cabinepersoneel en spuwde op een gegeven moment zelfs in het gezicht van één van de stewardessen. Vervolgens lijkt hij zich klaar te maken om haar te slaan, waarna de vrouw hem in een reflex een zachte klap in het gezicht om zichzelf te beschermen. Die klap beantwoordde de Afrikaanse man echter met een harde slag in het gezicht van de stewardess. 

Brussels Airlines bevestigt het incident en laat aan Luchtvaartnieuws weten dat het incident vorige week woensdag plaatsvond op vlucht SN290 van Accra (Ghana) naar Brussel. “Na het ongelukkige dispuut, waarbij verschillende passagiers betrokken waren, kalmeerde de passagier en verontschuldigde zich voor zijn gedrag.”

Volgens Brussels Airlines komt het alsmaar vaker voor dat reizigers zich agressief gedragen. “In de afgelopen jaren hebben we een toename gezien van het aantal onrustige of agressieve passagiers aan boord. We hebben daarom extra inspanningen geleverd om onze bemanning te trainen om met deze moeilijke situaties om te gaan.