In de Afghaanse hoofdstad Kaboel hebben gewapende mannen en zelfmoordterroristen een sikh-tempel aangevallen. Er worden naar schatting 150 mensen gegijzeld. 

Woensdagochtend vielen gewapende mannen en zelfmoordterroristen een sikh-tempel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel aan. Naar verluidt worden zo’n 150 mensen gegijzeld in de tempel. Een aantal van de sikhs werden intussen bevrijd. Er vielen ook gewonden en doden, waaronder één kind. De Afghaanse veiligheidsdiensten zouden het gebied intussen omsingeld hebben en zijn in vuurgevecht verwikkeld met de terroristen. Twee van de aanvallers zouden daarbij zijn omgekomen. 

De sikhs wonen voornamelijk in India, maar de gemeenschap heeft ook een grote diaspora in het Westen. Doorheen Zuid-Azië is de geloofsgroep vaker het doelwit van islamistische aanslagen. De Afghaanse Taliban ontkennen intussen dat zij achter de aanslag zitten. Twee jaar geleden pleegde de Islamitische Staat wel een aanslag tegen sikhs in Afghanistan, daarbij vielen 19 doden.