Volgens een geheim document van de Britse overheid zal de coronacrisis nog zeker een jaar duren en zal maar liefst 80% van de bevolking besmet raken, waardoor miljoenen mensen zullen sterven. Dat meldt The Guardian

Het coronavirus houdt Europa in haar greep. Land na land neemt drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en sommige landen gaan zelfs volledig in lockdown. Hoe lang deze crisis nog zal duren, lijkt niemand te weten, maar geheime documenten van de Britse overheid voorspellen weinig goeds. 

Lente 2021

In gelekte documenten van de Britse Public Health-overheidsinstelling staat te lezen dat de coronacrisis nog zeker een jaar zal duren, tot de lente van volgend jaar. Dat is een stuk langer dan de voorspelling van viroloog Marc Van Ranst, die midden mei als einde verwacht. “Mogelijk zal het aantal besmettingen afnemen in juni, maar stijgt het weer in november (griepseizoen)”, klinkt het in de documenten van de Britse overheid. 

Volgens diezelfde geheime documenten zou 80% van de bevolking besmet raken, waardoor in Groot-Brittannië alleen meer dan 530.000 doden zouden vallen indien je rekent met een sterftegraad van 1%. Momenteel is de sterftegraad echter een stuk hoger dan 1% en zou het aantal doden dus ook nog een pak hoger kunnen liggen.

In Europa zouden volgens de voorspellingen van 80% besmettingen ongeveer 600 miljoen mensen besmet raken.