Vorige vrijdag werd in Suhl – Duitse deelstaat Thüringen – het coronavirus vastgesteld in een asielcentrum. Daarop werden de bewoners – ongeveer 500 personen – in quarantaine geplaatst. Sindsdien is het er erg onrustig, zo meldt www.insuedthueringen.de.

De politie is heel de tijd aanwezig om de bewoners te dwingen zich aan de quarantainemaatregelen te houden. Sommige inwoners lieten zonder reden het brandalarm afgaan, anderen probeerden over het hek te klimmen of barricadeerden de eetzaal voor de andere bewoners. De bewoners plaatsten kinderen vooraan om de politie op een afstand te houden – iets wat we onlangs ook zagen gebeuren aan de Grieks-Turkse grens.

Sommige asielzoekers lieten IS-vlag zien

De woordvoerder van de politie liet in een persconferentie weten dat sommige ‘vluchtelingen’ ook een IS-vlag lieten zien tijdens de onlusten. De onruststokers zouden vooral jonge mannen uit de Maghreb en Georgië zijn. De meerderheid van de bewoners werkt gelukkig wel mee met de quarantainemaatregelen.

Intussen is de rust weergekeerd door een massale aanwezigheid van de ordediensten en werden 17 asielzoekers verplaatst naar een andere instelling. Ook de brandweer is aanwezig omdat men vreest dat ontevreden inwoners het asielcentrum zelf in brand zouden kunnen steken.