Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de zwakkeren te beschermen heeft supermarktketen Delhaize enkele maatregelen aangekondigd. Vanaf dinsdag krijgen 65-plussers voorrang tussen 8 en 9 uur ‘s morgens. Ook zullen er maar maximaal 150 mensen in de grootste winkels toegelaten worden.

“65-plussers krijgen als kwetsbare groep expliciete voorrang en toegang tot onze winkels van 8 tot 9 u ’s morgens. We rekenen op de solidariteit en het begrip van onze andere klanten, en vragen hen met aandrang om buiten dit tijdsvenster hun boodschappen te komen doen”, schrijft Delhaize-CEO Xavier Piesvaux op de website van de winkelketen.

1 klant per 15 vierkante meter

Daarnaast voert Delhaize ook de regel van 1 klant per 15 vierkante meter in. In de grootste winkels mogen vanaf dinsdag nog maar maximaal 150 mensen tegelijk boodschappen doen. Om toe te zien of de regels nageleefd worden, schakelt de winkelketen ook veiligheidsmensen in.

De maatregelen gelden vanaf dinsdag. Delhaize vraagt ook haar zelfstandige winkels om deze voorschriften toe te passen. “U weet dat het essentieel is om er alles aan te doen het Coronavirus niet te verspreiden. Elk van ons heeft de verantwoordelijkheid de maatregelen die opgelegd werden door de overheid, strikt na te volgen. Daarom raden we u aan handcontact tijdens het winkelen zoveel mogelijk te vermijden”, klinkt het nog.

Lees ook: 

Coronacrisis: Verschillende Vlamingen gedragen zich asociaal

Coronacrisis: De Wever hint op “lockdown”