De voorbije 24 uur nam in ons land het aantal met corona vastgestelde besmettingen toe met 526 mensen en het aantal dodelijke slachtoffers met 34. In totaal lieten in ons land al 122 mensen het leven vanwege het coronavirus. 

De teller van het totaal aantal vastgestelde besmettingen (het werkelijke aantal ligt vele malen hoger) staat op dit moment op 4.269, waarvan er 1.859 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er liggen 381 patiënten op intensieve zorgen, wat de voorbije 24 uur toenam met 59 patiënten. Omdat dat aantal dag na dag snel stijgt, zullen op korte termijn extra bedden op intensieve afdelingen worden vrijgemaakt.

Er wordt opgeroepen om de maatregelen te blijven volgen, ondanks het mooie weer. “Het is ongehoord om vast te stellen dat door een aantal personen deze periode wordt aanzien als een soort van alternatieve vakantie”, zegt Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken. “Het is nu niet het moment om met vrienden te gaan rondhangen in het park of een aperitief te organiseren met uw buren. De basisregel is heel eenvoudig: blijf zoveel mogelijk thuis.”