De voorbije 24 uur lieten in ons land 56 mensen het leven vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds de uitbraak van het virus. Er werden ook 434 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Het totaal aantal dodelijke slachtoffers bedraagt in ons land inmiddels 178 mensen. Dat aantal nam op één dag dus toe met 56 overlijdens, de grootste stijging sinds de uitbraak van het coronavirus. 

Ook het aantal ziekenhuisopnames steeg de afgelopen 24 uur fors, net als het aantal patiënten dat op intensieve zorgen ligt. Die aantallen namen toe met respectievelijk 434 en 137 patiënten, wat het totaal op 2.152 ziekenhuisopnames en 474 patiënten op intensieve zorgen brengt.

De voorbije dagen leek de groei van het coronavirus af te remmen, maar die trend is nu verbroken. “De positieve tendens van de afgelopen dagen is gebroken, maar niet spectaculair”, stelt viroloog Steven Van Gucht. “Het is wel duidelijk dat we nog niet aan de piek zitten.”